Hírek   |    Programok   |    Csapataink   |    Galéria   |    Letöltések   |    Linkek   |    Videótár   |    Támogatóink   |    Kapcsolat
       
Hírek  
   Eddigi látogatók: 733,536  ·  Online: 9  ·  Tagok: 0
 
Menü
2023-2024 évad
EDZÉSEINK 2023-24
Csapataink
Egyesületi adataink
Palánk projekt 2020
Aktuális mezlistánk
Bajnokságok
Nemzetközi szerepléseink
Magunkról
TÚRAÚTVONALAK
Éremtábla
Egyesületi tájékoztató
A floorballról
PHOENIX Sportoló 11 pontja
Szülői etikai kódex
 
Hírlevél
 
Keresés
 
Weboldal ajánlás
Ajánlj minket
ismerősödnek!
 
2018-12-11 - Hivatalos közlemény!
Nyomtatható változat!

    Észrevételek a Phoenix - Krokodilok U17 mérkőzés kapcsán

 

Kezdeném azzal, hogy sajnos a női mérkőzés miatt nem tudtam jelen lenni a Phoenix Fireball SE - Dunai Krokodilok mérkőzésen, de a levél megírása előtt igyekeztem több oldalról is információkat beszerezni.
Mindezt az váltotta ki, hogy egyik szülőtől írásban kaptunk észrevételt a meccsen történtekkel kapcsolatban.

 

"Sziasztok,
Mindenkinek gratula a győzelmekért és a kitartásért is, ahol nem jött össze a nyertes meccs.
Mindenképpen szeretném szóvá tenni a Dunai Krokis szülők ordenáré viselkedését a vasárnap esti meccsen.
Azt is nehezen viseltük, hogy a Fradi B közepet meghazudtoló beordibálásokat engedtek meg maguknak, de emberként, édesanyaként mindenképpen visszautasítom azt a magatartást, hogy az öltözőbe haladó gyermekeink után köptek.
Tudom, hogy létezik efféle szurkoló-mentalitás, de szeretném - a gyermekeinkért való kiállás bizonyítékaként -, ha az ez elleni tiltakozásunk egyesületközi szinten is említésre kerülne.
Számos mérkőzésen vettünk már részt, voltak komoly stresszel járó tétmeccsek is, de ilyen alpári stílust én még életemben nem tapasztaltam, és nem is óhajtok a továbbiakban sem és nagyon szeretném ha ennek elkerülése nem azért lehetne kivitelezhető, mert nem megyek el a mérkőzésre.
Remélem, hogy értitek és megértitek, hogy mire gondolok, szeretném, ha a jövőben nem lennének ilyen atrocitásoknak kitéve a gyerekeink, ez a floorballban eddig nem volt szokás és jó lenne, ha nem is adnánk teret ennek.
Köszönöm."

 

Finoman szólva is sajnálatos az eset, hiszen a szülök nem csak szurkolóként, hanem egyfajta példaként is állnak a gyerekek előtt, magatartásukkal irányt mutatnak számukra. A bekiabálások bizonyos fokig természetes velejárói egy mérkőzésnek, de úgy gondoljuk, az utánpótlás mérkőzéseken ezt nem agresszív megnyilvánulásokkal, hanem buzdításokkal kellene jelezni (felnőtt meccseken is, de ez egy külön téma). Azt viszont kifejezetten nehezményzzük, hogy szülők trágár szavakkal, olyan káromkodásokkal illessék a gyerekeket, amiket magukkal szemben és/vagy gyermekeiknek címezve nem tűrnének el. Azt pedig, hogy bárki után köpjenek, felháborítónak tituláljuk!!!!

 

Nagyon sajnáljuk, hogy nem jelezte a szülő azonnal az esetet, hiszen akkor - bízunk benne - a Krokodilok edzője rögtön szóvá tudta volna tenni csapatát kisérő szülőknél, de mindenképpen jeleznénk, hogy számunkra ez a viselkedés elfogadhatatlan. Nem tudjuk, mit lehetne tenni ebben a szituációban, de szó nélkül nem akartuk hagyni.
A mérkőzést a Dunai Krokodilok csapata nyerte, ennek ellenére a szülők viselkedése nem változott a mérkőzés végeztével.
A mérkőzés feszültségét és keménységét mi sem jelzi jobban, hogy 2 súlyos sérülésünk is akadt, kapusunk borda és izomzúzódást szenvedett egy ziccer védését követően (...), illetve egy lábsérülés (boka, lábfej).

 

Kérjük a Szövetséget, hogy lépjen fel a mérkőzéseken tapasztalható agresszió minden fajtája ellen, tanácsoljuk, hogy a nehezebb mérkőzésekre tapasztaltabb, a játékot nem csak a küzdőtéren irányítani tudó játékvezetők küldésével segíthet a helyzeten illetve feltétlenül propagálja a tiszta játék, a sportszerű szurkolás fontosságát!!!

 

Kérjük, hogy az egyesületeket megszólítva kezdeményezze a szurkolói viselkedés normálizálását, a játékosok részére a tiszta játék előtérbe helyezését!

 

A levelet egyesületünk minden tagja meg fogja kapni, feltesszük a honlapra és a facebook oldalunkra, ezzel is jelezve, hogy nem kívánunk ilyen hozzáállást támogatni egyesületünkben sem.

Kérjük a Szövetség és a Dunai Krokodilok - és természetesen minden egyesület - támogatását, együttműködését, hogy sportágunkat jó irányba tudjuk elmozdítani, kis létszámunkat ne csökkentsük hasonló esetekkel!

 

A Phoenix Fireball vezetősége, valamint minden tagja és szülők nevében
Varsányi Zsuzsanna
Phoenix Fireball SE Elnök

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
     
1% felhívás!
Támogatóink
[ Támogatóink ]
PHOENIX Shop
  Egyesületi felszerelések
  tovább >>
Fórum belépés
 
Felhasználónév
Jelszó
  oldal teteje
  2006-2009 © PHOENIX FIREBALL SE - Minden jog fenntartva!